President Päts 149


Warning: Undefined array key "host" in /data03/virt20332/domeenid/www.muinsuskaitse.ee/htdocs/wp-includes/media.php on line 1372

KONSTANTIN PÄTS 149

MTÜ Konstanin Pätsi Muuseum ja Eesti Muinsuskaitse Selts on igal aastal  K. Pätsi sünnipäeval, 23. veebruaril mälestanud riigi rajajat, esimest valitsusjuhti ja esimest presidenti tema haual Tallinna Metsakalmistul. Hingepalve on lausunud isa Aleksander, EMS-i asutajaliige Aivar Sarapik.

Ka tänavu, 23. veebruaril kell 10.30 lausub ta kalmistul hingepalve. Pärja asetab Vabariigi President Alar Karis. Lilli ja küünlaid tuuakse kõigile Metsakalmistul puhkavatele riigivanematele, s.h. kenotaafi juurde.

Alanud aasta on esimene, mil riigi pealinna avalikus ruumis on Eesti esimese riigijuhi auks mälestusmärk. Tänavu 23. veebruaril kell 15 toimub ajaloolisel Uuel turul Estonia teatri taga kõnekoosolek Konstantin Pätsi mälestuseks. Peakõneleja on ajalooprofessor Tiit Rosenberg. Sõna võtavad Tallinna linnajuhid ja Reaalkooli gümnasist. K. Päts oli oteselt seotud Tallinna käekäiguga, tema Ajutise Valitsuse esimene koosolek toimus Reaalkooli ruumides.

Mälestusmärk president Pätsile ajaloolisel Uuel turul.

Mälestusmärk president Pätsile ajaloolisel Uuel turul.

  1. aastal maeti presidendi säilmed Eesti Muinsuskaitse Seltsi korraldusel ümber Tallinna Metsakalmistule.

Vergo Verniku ja Toivo Tammiku kavandatud mälestusmärgi jalamile asetatakse lilli ja küünlaid. Osavõtt vaba.