Asutati Ajaloolise Läänemaa Arheoloogia Fond

Eesti Rahvuskultuuri Fondi juurde asutati uus ja äärmiselt vajalik allfond – Ajaloolise Läänemaa Arheoloogia Fond.

Fondi asutaja arheloog ja muinsuskaitsja Mihkel Tammet selgitab:

“Kuna Läänemaa viikingilaevad koos sõdalastega on veel leidmata, aga tõenõosus, et need leitakse on suur, siis sai sõprade mahitusel loodud Eesti Rahvuskultuuri Fondi manu Ajaloolise Läänemaa Arheoloogia Fond.

Eks ikka selleks, et uurida seda, mis on nii Läänemaa kohalikule kogukonnale kui ka arheoloogidele huvipakkuv. Riigi prioriteedid on täna mujal ja kõige muu olulise seas on muinsuskaitse, sealhulgas arheoloogiapärandi kaitse ja arheoloogilised probleemuuringud, paraku vaeslapse rollis. Sellest ka antud kodanikualgatus. On märgiline, et oleme esimene arheoloogia suunitlusega fond, mis on loodud Eesti Rahvuskultuuri Fondi juurde. Ja mitte vähem oluline ei ole, et tegemist on just Läänemaa kaugema mineviku uurimise tarbeks loodud fondiga. Eesti rahvapärand, kaasarvatud ka selle kõige kaugem minevik, vajab tänasel äreval ajal üha rohkem esiletõstmist. Selle kunagise uhke ajastu vaim innustab ilmselt paljusid. Uurime siis seda koos. Palun tutvuge fondiga, panustage ja jagage!

http://www.erkf.ee/uudised/eesti-rahvuskultuuri-fondi-juurde-moodustatakse-ajaloolise-laanemaa-arheoloogi-fond

Muinsuskaitsekuul, 29. aprillil kell 18 teeb Haapsalu linnuse kohvikus ettekande arheoloog Mati Mandel, kes kõneleb senisaavutatust Läänemaa arheoloogias ja näitab ka huvitavamaid leide.
Ajaloolise Läänemaa Arheoloogia Fondi eesmärke tutvustab arheoloog ja muinsuskaitsja Mihkel Tammet.
Modereerib ajaloolane ja arheoloog Jaak Mäll.

Olete lahkesti palutud osa võtma!