22. juuni 2020 – Ilusat jaani ja rõõmsat Võidupüha!

Soovime ilusat jaani ning rõõmsat Võidupüha!

Kindral Johan Laidoneri Seltsi teade:

VÕIDUPÜHA MÄLESTUSTULI  –  22. JUUNIL 2020

Kindral Johan Laidoneri Selts on selle sajandi algusest igal aastal võidupühale eelnenud päeval,  22. juunil, viinud Toris Eesti Sõjameeste Mälestuskiriku altaris läidetud ja pühitsetud mälestustule läbi mitme maakonna vastava aasta paraadilinna.  Tänavuse eriolukorra tõttu Kaitseliidu paraadi ei korraldata.

Seltsi noortetoimkond toob mälestustule Torist kaitseväe soomukil esmalt Pärnu Iseseisvuse väljakule, kus tuld tervitab abilinnapea Meelis Kukk. Lauluga tervitab mälestustuld  Pärnu Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor.

Edasi liigub tuli läbi Pärnu-Jaagupi, Märjamaa, Kullamaa, Nissi ja Keila Tallinna Kaitseväe kalmistule, kus seda pühitsetakse Mälestusehise juures. Mälestustuli peatub teekonnal Vabadussõja ausammaste juures. Keilas tervitatakse tuld ajaloolise koolimaja ees, mis on linna ja kihelkonna Vabadussõja mälestusmärk. Tulele annavad teekonnal au kohalikud valla- ja linnajuhid, vaimulikud annavad sellele oma õnnistuse.

Tule tervitamine on Pärnus kl.14, Pärnu-Jaagupis kl.14.45, Märjamaal kl.15.30, Kullamaal kl.16.15, Nissis kl.17.45,  Keila ajaloolise koolimaja juures kl.18.30 ja Tallinna Kaitseväe kalmistul kl.19.30.

Ööseks asetatakse Eesti sõjameeste mälestustuli ajaloolisse Pirita kloostrikirikusse.

Võidupüha hommikul ühendatakse mälestustuli ja Toompeal süüdatav muinastuli ühtseks võidu- ning jaanituleks, mille Vabariigi President saadab Kadriorust laiali üle terve riigi.