11 detsember 2017 – Eesti Muinsuskaitse Selts 30

Suur tänu kõigile osa võtmast Eesti Muinsuskaitse Seltsi 30 sünnipäeva tähistamisest!

Sünnipäevapidu Tallinna Raekojas kujunes väga meeleolukaks ja rõõmsaks, hea meel oli näha nii palju EMS liikmeid, sõpru, toetajaid!

Peole lisas kaalu Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, kes kõneles oma isiklikest mälestustest seoses muinsuskaitse seltsi asutamise ja vabatahtliku muinsuskaitseliikumise algusaastatega, ning soovis meile edu ja jõudu tulevikuks.

Hea meel oli ka toreda üllatuse eest kaugelt Valenciast – Europa Nostra president maestro Placido Domingo, kes just esmaspäeval laulis seal Verdi ooperit Don Carlos, saatis Eesti Muinsuskaitse Seltsile omalt poolt sooja tervituse, mille luges ette Europa Nostra Soome juhatuse liige Benito Casagrande. Suur üle-Euroopaline kodanike ja vabatahtlike muinsuskaitseseltside võrgustik on koos meiega ja rõõmustab EMS juubeli üle!

Ja muidugi Hando Runnel.  Ta ei saanud ise kohale tulla, aga oli mõtetes meiega ning saatis omalt poolt muinsuskaitselastele tervituse. Mõtliku ja tagasivaatava, samas sooja, tundliku ja väga ilusa.

Loodame need kolm tervitust ära trükkida meie järgmises aastaraamatus.

Täname väga rahvusseltse, kes tulid Eesti Muinsuskaitse Seltsi tervitama ja meenutasid aegu 30 aastat tagasi, mil EMS hõlma all kogunesid oma kultuuri ja pärandit hoida soovivad armeenlased, juudid, venelased, ukrainlased.