29 mai – 4 juuni 2017 – Euroopa Ajalooliste Kalmistute Nädal

Euroopa Ajalooliste Kalmistute Nädal toimub 29. maist kuni 4. juunini.

Kalmistunädala raames tutvustavad paljud Euroopa linnad oma huvitavaid ja ajaloolisi kalmistuid, korraldavad seal näitusi, kontserte, ekskursioone. Tutvustatakse ka erinevate ilmasõdadega seotud kalmistuid. Täpsemalt Euroopa kalmistutel toimuvast saab näha http://www.significantcemeteries.org/search/label/WDEC

Eesti osaleb seekord Narva vangilaagri kalmistuga. See on paik, mis endiselt riigivõimu poolt unustatud, kalmistut ei ole korralikult uuritud ega ka hooldatud. Eesti Muinsuskaitse Seltsi algatusel ja koostöös Narva Linnavalitsusega oleme kalmistule pannud infotahvlid ja seltsi liikmete ning narvakatega koos kalmistut igal kevadel korrastada püüdnud, aga põhiline mure on endiselt lahendamata: kalmistu on uurimata, kaitsmata, puuduvad plaanid selle korrastamiseks. 

Buss Narva väljub Tallinnast Mere puiesteelt 2. juunil kell 9. Kõik on oodatud osa võtma! Palume tulekust teada anda info@muinsuskaitse.ee või 6412 522 ja 53 494 304.

Huvilised on oodatud Narva vangilaagri kalmistut korrastama