3. juuni 2016 – Arno Paveli reis Venemaale

Arno Pavel on taas oma vana villisega Venemaa poole teel

Reedel 3. juunil kell 15. 00 asub Eesti Muinsuskaitse Seltsi teenetemedali kavaler Arno Pavel Hüüru veskist (Tallinnast mööda Paldiski maanteed 7 kilomeetrit välja sõita) oma 1979. aastal välja lastud vene villise UAZ 469-ga Venemaa poole teele. 2014. aasta mais võttis ta ihuüksi ette teekonna läbi Venemaa avaruste Vladivastokki. Reisi alguses leidus kahtleijaid, kas 67 aastane Arno Pavel ja tema vana villis sellele katsumusele ikka vastu peavad. Mõlemad ei jõudnud mitte ainult sihtmärgini, vaid ka tervetena tagasi koju, olles läbinud 56 päevaga kokku 27 000 kilomeetrit.

Seekordne Arno Paveli teekond on järgmine: Peterburg-Petroskoi-Arhangelsk-Vorkuta (vahepeal jääb auto hoiule, sest Vorkutassa pääseb rongiga) – Sõktõvkar-Severouralsk- Jekaterinburg- Tšeljabinsk-Magnitogorsk-Orsk- Orienburg-Volgograd-Astrahan-Elista. Peale puhkust Astrahani Vene dziiperite puhkebaasis otsustab Arno Pavel, kas pöördub tagasi koju lühemat  teed mööda või teeb ringi Kaukaasia suunal. Kui käiku läheb sõidu pikem variant, siis peaks ta kolme kuuga läbima umbes 20 000 km ja koju tagasi jõudma augusti lõpul.

Loe edasi ….

http://www.eesti.ca/arno-pavel-on-taas-oma-vana-villisega-venemaa-poole-teel/article47732