18 aprill – 18 mai 2015 – Muinsuskaitsekuu

Muinsuskaitsekuu lõpetamine esmaspäeval, 18. mail kell 15 Vanatehnika Muuseumis Nõmme-Kase 12.

Eesti Vanatehnika Muuseumi asutaja ja juhataja Rene Levoll esitleb oma raamatut “Impeeriumi viimane autovõistlus”. Rikkalikult fotodega illustreeritud raamatus antakse ülevaade Balti Auto- ja Aeroklubi III autovõistlusest suurvürstinna Viktoria Fjodorovna auhinnale, mis algas Tartus ja toimus juulis 1914 Liivimaa teedel. Kuna süttis I maailmasõda, siis tuli võidusõit katkestada. Raamatus antakse päev-päeva kaupa edasi võiduajamise kulgemist ja sellega paralleelselt maailmapoliitika dramaatilisi sündmusi. Raamat on tõlgitud ka vene ja inglise keelde ning on muinsuskaitsekuu lõpetamisel müügil soodushinnaga.

Euroopa vabatahtlike ja kodanikuühenduste algatusel on 2015 tehnika- ja tööstuspärandi aasta.
http://www.industrialheritage2015.eu

Eesti Kodu-uurimise Seltsi, Eesti Muinsuskaitse Seltsi ja Eesti Genealoogiaseltsi X aastaraamat ilmunud:

http://www.eesti.ca/eesti-kodu-uurimise-seltsi-eesti-muinsuskaitse-seltsi-ja-eesti-genealoogia-seltsi-kumnes-aastaraamat/article44851