3 jaanuar 2014 – Vabadussõjas võidelnute mälestuseks

3. jaanuaril 1920 kell 10.30 vaikisid Eesti Vabadussõjas relvad. Ennastohverdav sõda oli meilt lahinguväljal nõudnud 2121 inimelu, haavadesse-haigustesse suri teist sama palju. Peale nende mõrvatud, teadmata kadunud – ühtekokku kuus tuhat ohvrit. Ent edukas võitlus oli loonud alusmüüri oma riigi tegelikuks ehitamiseks.

Kutsume kõiki kaasmaalasi – kohalikke omavalitsusi, kaitseliitlasi, seltse, ühinguid, koole jt. 3. jaanuaril kell 10.30 Vabadussõjas võidelnuid mälestama. Süüdakem kirikukellade helina saatel mälestusmärkide juures küünlad, asetagem lilli. Peatugem hetkeks. Kandkem sel päeval rinnas sinimustvalgeid värve. Andkem au nendele, kelle ohvrimeelsus tegi eestlastest riigirahva.

Tallinnas Vabadussõja võidusamba juures toimuval mälestustalitusel kõnelevad kaitseminister Urmas Reinsalu ja Reaalkooli õpilane Kaarel Allemann. Teenib EELK  peapiiskop Andres Põder.

Mälestustalitused toimugu kõikjal üle riigi, kus on Vabadussõja mälestusmärke!


Eesti Evangeelne Luterlik Kirik
Eesti Lipu Selts
Eesti Muinsuskaitse Selts
Kindral Johan Laidoneri Selts
MTÜ Konstantin Pätsi Muuseum
Jaan Tõnissoni Selts