aprill 2012 – Muinsuskaitse ootab kutset kooli!

Aprilli keskpaigas algaval muinsuskaitsekuul on koolid üle Eesti juba teist korda oodatud osa võtma pärandihariduse projektist. ”Tagasi kooli” nädala vaimus saavad huvilised õpetajad ja koolijuhid kutsuda külla külalisõpetajaid –  muinsuskaitse asjatundjaid.

Möödunud aastal sai enam kui 50 kooli, 40 vabatahtliku õpetaja ja SA Noored Kooli toel  taastatud Eesti koolides muinsuskaitsepäeva tähistamise komme. Erakordselt hea tagasiside nii koolidelt kui ka esinejatelt julgustab ka tänavu end priitahtlikeks koolmeistriteks pakkuma lootuses, et muinsuskaitse tundidest kujuneb iseenesestmõistetav traditsioon.

Saadame Teile esimese nimekirja asjatundjatest kellega võib ühendust võtta ja muinsuskaitsekuuks st muinsuskaitsepäevast 18 aprillil kuni muuseumipäevani 18. mail kokkuleppeid sõlmida.

Oma kogemustest ja erinevatest teemadest on nõus rääkima nii Muinsuskaitseameti ja Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti ametnikud, Eesti Muinsuskaitse Seltsi liikmed, pärandkultuuri kaardistajad, muuseumitöötajad ja kõrgkoolide õppejõud. Valida on paljude erinevate teemade vahel.  Julgustan kõiki koole esitama ka omapoolseid ettepanekuid konkreetsete teemade jaoks, küllap leiame koostöös ka vastava asjatundja.

Eelmise aasta kogemuse põhjal soovitame kaaluda ka õuesõppe tunde, sest õpilastele pakkusid huvi nii Kaitseväe kalmistu, kirikud, linnaekskursioonid jms.

Külaliõpetaja kandidaatide nimed ja kontaktandmed leiab  Eesti Muinsuskaitse Seltsi kodulehelt www.muinsuskaitse.ee või küsige  allakirjutanuilt.

Kontaktid:

Riin Alatalu

Riin.alatalu@tallinnlv.ee

5119439

Helle Solnask

helle@muinsuskaitse.e

6412522; 5051781

www.muinsuskaitse.ee