7 – 13 september 2009 – Euroopa Muinsuskaitsepäevad

Eesti Muinsuskaitse Seltsil on heameel kutsuda Teid osa võtma

Euroopa Muinsuskaitsepäevade avamisest esmaspäeval, 7. septembril kell 16

Eesti Vabadusvõitluse muuseumis Lagedil.

Eesti tähistab koos teiste Euroopa riikidega Euroopa Muinsuskaitsepäevi alates 1993. aastast.  Tänavu 7. – 13. septembrini kestvad Euroopa Muinsuskaitsepäevad keskenduvad Eestis teemale « Koha- ja vabaõhumuuseumid mälestiste kaitsel ». Eestis tegutseb põnevaid väiksemaid ja suuremaid muuseume, kes vaatamata keerulistele aegadele majanduses säilitavad kultuuriväärtusi ning tutvustavad ja täiendavad oma kollektsioone.  Eesti Muinsuskaitse Selts soovib Euroopa Muinsuskaitsepäevadega tähelepanu juhtida muuseumide olukorrale ja tulevikule.

Avakonverentsi ja Euroopa Muinsuskaitsepäevade kava vt. lisas.