12. veebruar 2009 – Laidoner 125

12. veebruaril möödub 125 aastat Eesti suurima väejuhi kindral Johan Laidoneri sünnist Viljandi lähedal. Vabadussõja legendaarset ülemjuhatajat meenutatakse tema sünniaastapäeval kell 13 sünnikohas Viiratsis, kell 13.30 ratsamonumendi juures Lossimägedes ja kell 14 piduliku koosolekuga Viljandi Kultuurimajas, kus mälestusloenguga esineb kaitseminister Jaak Aaviksoo. Sõna võtab Kindral Johan Laidoneri Seltsi esimees Trivimi Velliste. Näidatakse Eesti Filmiarhiivi vanu kroonikafilme, laulab ansambel „Põldsepp ja Pojad. Viljandi Linnaraamatukogu esitab näituse kindrali elu ja tegevust kajastavatest raamatutest ja kirjutistest. Samas toimub ka päevakohase Eesti Posti väljaantud postmargi esimese päeva eritembeldus.

Samal õhtul etendab Viimsi kooliteater Laidoneride kunagises kodus, nüüdses Laidoneri muuseumis näidendit „Ma vaatan maailma Igaviku Aknast“, mis jutustab Johan ja Maria Laidoneri lugu.

Lähem teave: 51 35 652, 51 88 743