21. oktoober 2006 – 20 aastat vabatahtliku muinsuskaitseliikumise algusest Eestis – Jüri kokkutulek

 Oktoobris 1986 toimus Jüri alevikus, kirikus ja koolimajas muinsuskaitseklubide esimene kokkutulek. Tolle aja ühiskonnas oli see üks esimesi kodanike omaalgatusliku liikumise üritusi, mida ei korraldatud ega kontrollitud riigiorganite poolt. Kogunemise eesmärk oli algatada üle – eestilise muinsuskaitse seltsi loomine, mida riigi tasandil igati püüti vältida või sulandada teiste, varemloodud ja kontrollitavate liikumiste sisse.

Eesti Muinsuskaitse Selts tähistab 20 aasta möödumist Jüri kokkutulekust 21. oktoobril piduliku kontsert-palvusega Jüri kirikus, kõnekoosolekuga Jüri koolimajas ning Jüri aleviku kultuurilooliste paikade tutvustamisega.  Ootame kokkutulekust osa võtma kõiki Eesti Muinsuskaitse Seltsi liikmeid ja muinsushuvilisi.   Buss Jürisse väljub Tallinnast Estonia teatri kõrval asuvast parklast kell 14.15.  Soovitav eelregistreerimine.            

26. oktoober 2006 – Fotonäitus president Pätsi säilmete kodumaale toomisest

Neljapäeval, 26. oktoobril kell 13 avatakse Uulu Kultuuri- ja Spordikeskuses fotonäitus

„Presidendi kojutulek.  Ekspeditsioonid Buraševosse 1989 – 1990“