2. veebruar 2006 – Tartu rahulepingust 86 aastat

TARTU RAHU ARHITEKTI MAJAS

Tartu rahulepingu 86. aastapäeval peetakse muude arvukate ürituste hulgas meeles ka Eesti riikluse nurgakivi sepistanud suurmehe Jaan Poska mälestust. Kell 11 asetavad Kindral Johan Laidoneri Seltsi jt. organisatsioonide esindajad tema hauale Tallinna Siselinna kalmistul pärgi, lilli ja küünlaid.

Kell 15 kogunetakse Eesti Muinsuskaitse Seltsi korraldusel Jaan Poska kunagisse kodumajja  Kadriorus (J.Poska t. 8), mis on poolteist aastakümmet olnud saatusest hüljatud. Süüdatakse küünlad. EMS-i auesimees Trivimi Velliste räägib selle erakordse maja tähendusest Eesti ajaloos. Mälestuskoosolekul, mille eesmärk on kunagine ülimalt oluline kodu tulevikule päästa, osalevad ka Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti ülema kohusetäitja Ene Vohu, sama ameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Dubovik, Säästva Renoveerimise Infokeskuse juhataja Tarmo Elvisto jt.

Kell 18 on Nõmmel Rahu kirikus mälestusjumalateenistus.

Kõik on teretulnud nii hommikul, pärastlõunal kui ka õhtul!